Κυριακή 7 Απριλίου 2013

"O ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ" Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό για το βιβλίο

 
Ένα καινούργιο ηλεκτρονικό περιοδικό για το βιβλίο και τις τέχνες λειτουργεί στο Διαδίκτυο, με τίτλο «Ο Αναγνώστης». Η Ζυράννα Ζατέλη, η Ρέα Γαλανάκη και ο Γιώργος Ξενάριος γράφουν για τη δυσκολία του να είναι κανείς σήμερα συγγραφέας ενώ αναρτάται μελέτη της Εταιρείας Συγγραφέων για το ποιος είναι συγγραφέας όπως και για το σε τι ακριβώς συνίσταται το οικονομικό του πρόβλημα.
 

 
Το περιοδικό αναρτά και μια αποκλειστικότητα, για το ποιοι συγγραφείς έχουν προταθεί να συνταξιοδοτηθούν. Υπάρχουν επίσης πυκνά σχόλια για την εκδοτική επικαιρότητα και πολλές ειδικές στήλες: «Memoirs» του Στρατή Χαβιαρά, «Ο ημιμαθής», στήλη χιούμορ της Αλεξάνδρας Σαμοθράκη, «Βιβλίο και κινηματογράφος» του Γιώργου Παναγιωτάκη, «Βιβλίο και μουσική» του Αλέξανδρου Χαρκιολάκη, «Διαβάζουμε;» στήλη για την ανάγνωση της Βενετίας Αποστολίδου, «Περιοδικώς», στήλη για τα περιοδικά του Σπύρου Κακουριώτη, «Κόμικ» της Λήδας Τσενέ, «Σπίτια Συγγραφέων» της Λίλας Κονομάρα, «Φουαγέ», θεατρικά παραλειπόμενα της Όλγας Σελλά κ.ά. Φιλοξενούνται ακόμα επίκαιρα σχόλια των Όλγας Σελλά, Βαγγέλη Χατζηβασιλείου, Κατερίνας Σχινά, Κώστα Μποτόπουλου και Γιώργου Ξενάριου. Επιπλέον, ο Θανάσης Μήνας συναντά τον Ίαν Ράνκιν στο Εδιμβούργο και συνομιλεί μαζί του, ο Κώστας Καλτσάς αρθρογραφεί για τις πολλές ταυτότητες του Πέρσιβαλ Έβερετ» και ο Ανδρέας Ρικάκης για την «Άννα Καρένινα» του Τολστόι.
Μετά το κλείσιμο του ιστορικού περιοδικού «Διαβάζω» οι συνεργάτες του αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κάτι καινούργιο, που να εμπεριέχει τις καλύτερες παραδόσεις του «Διαβάζω» αλλά και τις απαραίτητες αλλαγές που επιτάσσει η νέα εποχή.
Το ηλεκτρονικό περιοδικό «Ο Αναγνώστης» ανανεώνεται καθημερινά και έχει στόχο να παρουσιάζει το καλό βιβλίο, τη σχέση του με τις άλλες τέχνες, όπως και να καλλιεργεί τον διάλογο και την κριτική σκέψη. Το περιοδικό θα προχωρήσει και στη διεξαγωγή των Βραβείων του «Αναγνώστη» για τα βιβλία που εκδόθηκαν το 2012.
Οι δύο επιτροπές που είχαν συσταθεί στο πλαίσιο της λειτουργίας του «Διαβάζω» συνεχίζουν για τον «Αναγνώστη». Αρχές Μαΐου θα ανακοινωθούν οι λίστες των υποψηφίων βιβλίων για τα βραβεία και αρχές Ιουνίου θα γίνει η τελετή ανάδειξης των καλύτερων στους κήπους του Μεγάρου Μουσικής.
Συντακτική Επιτροπή του Αναγνώστη είναι οι Λίλα Κονομάρα, Γιάννης Ν. Μπασκόζος, Μαρίζα Ντεκάστρο, Όλγα Σελλά, Κατερίνα Σχινά, Στρατής Χαβιαράς, Βαγγέλης Χατζηβασιλείου και Έλενα Χουζούρη. Τακτικοί συνεργάτες: Αγγελική Αθανασοπούλου, Βενετία Αποστολίδου, Ευριπίδης Γαραντούδης, Κατερίνα Γούλα, Αλέξης Ζήρας, Σπύρος Κακουριώτης, Λευτέρης Καλοσπύρος, Τζίνα Καλογήρου, Κώστας Καλτσάς, Γιώργος Μαραγκός, Θανάσης Μήνας, Κώστας Μποτόπουλος, Γιώργος Ξενάριος, Γιώργος Παναγιωτάκης, Μάκης Προβατάς, Ανδρέας Ρικάκης, Αλεξάνδρα Σαμοθράκη, Ελένη Σβορώνου, Δημήτρης Τριανταφυλλίδης, Λήδα Τσενέ, Αλέξανδρος Χαρκιολάκης. Βασικός συντελεστής του «Αναγνώστη» είναι ο Νίκος Βασιλάκος, χωρίς τις τεχνολογικές γνώσεις και το πάθος του το εγχείρημα δεν θα είχε πραγματοποιηθεί.

kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου